Twedding, the days after…

Op woensdag 20 oktober 2010 vond in Zeist de eerste volledig gecrowdsourcede en gecrowdfunde bruiloft plaats. René Hoksbergen (48) en Jannetta Dorsman (44) gaven elkaar het jawoord tijdens hun ‘Twedding’. De bruiloft werd volledig gepland en geregeld via sociaal netwerk en nieuwsmedium Twitter. Het was de eerste bruiloft volledig tot stand gekomen middels crowdsourcing en crowdfunding.

Aanzoek via Twitter aanleiding
Het aanzoek dat René Hoksbergen tijdens een Twitterevenement deed was de aanleiding tot twedding. Velen waren – virtueel of ter plekke – getuige van het aanzoek. Dit leidde direct tot aanbiedingen om het bruidspaar te helpen hun bruiloft te regelen. Weddingplanners en fotografen boden belangeloos hun diensten aan, evenals grafisch ontwerpers voor de trouwkaart. Zelfs een huwelijksreis werd spontaan aangeboden.

Kracht van sociale media
“Het is echt ongelooflijk wat er de laatste maanden is gebeurd. Sociale media begint in de eerste plaats met delen en geven, daarvan waren wij wel op de hoogte. Maar dat zo veel mensen, die ons nog nooit in het echt hebben ontmoet, samen zo veel voor elkaar krijgen hadden wij nooit kunnen dromen,” aldus Jannetta Dorsman. Naast de bruidskleding en de taart zijn via sociale media onder meer de locatie van de huwelijksvoltrekking en een feest waar voor honderden twitteraars  geregeld. Diverse artiesten als Judith Jobse, Tom Beek en LadyLau traden op en 14 twitter-muzikanten vormden voor de gelegenheid de Tweddingband. De trouwceremonie en het feest ’s avonds werd via een lifestream op internet uitgezonden. De presentatie werd verzorgd door Aldith Hunkar. Ook werd Twedding nagebouwd in de virtuele wereld van Second Life.

Stichting Pink Ribbon
Tijdens het feest werd geld ingezameld voor Stichting Pink Ribbon door de giften van de aanwezigen te verzamelen en d.m.v. een veiling van twee kunstwerken. Speciaal voor de gelegenheid is een nummer opgenomen (de Twedding Song) welke te downloaden is via iTunes en een webshop waar de meewerkende leveranciers artikelen aanbieden is geopend. De opbrengst wordt gedoneerd aan Stichting Pink Ribbon. Hoe hoog het bedrag is dat gedoneerd wordt aan Stichting Pink Ribbon is nog niet bekend. René en Jannetta wachten tot na hun huwelijksreis om het bedrag bekend te maken. Ook wordt er nog steeds gedoneerd en gekocht via iTunes en de webshop en deze bedragen worden opgeteld bij het eindbedrag.

Neem voor meer informatie, beeldmateriaal in hoge resolutie en interview contact op met:

Jannetta Dorsman
E-mail: welkom@twedding.nl
Telefoon: + 31 6 502 03 653
Twitter: @JAnDor

PR: Commuwise
Contactpersoon: Marcelle Warringa
E-mail: marcelle@commuwise.nl
Telefoon: + 31 6 130 61 216
Twitter: @Marcelle_W