Ik heb ‘m gevonden: mijn trouwjurk!

Eindelijk was het vrijdag 9 juli zover, samen met Vivan ter Huurne, Petra Hubbeling en Esther Offringa ging ik naar Assepoester Feestkleding in Arnhem, om mijn trouwjurk uit te zoeken.

Mijn trouwjurk! Wow, zo nu en dan moet ik me zelf echt even in mijn armen knijpen om me er aan te helpen herinneren dat het allemaal helemaal echt is en dat we 20 oktober gaan trouwen!

Jerka en Vivian assisteerden bij het passen van de trouwjurk bij Assepoester

Jerke en Vivian assisteerden bij het passen van de trouwjurk bij Assepoester

Dus daar stond ik dan, nog redelijk ‘druk’ in mijn hoofd, beetje zakelijk gevoel want rennend vanaf een andere afspraak en eerlijk gezegd nog helemaal niet met het gevoel dat ik de jurk voor de mooiste dag van mijn leven zou gaan passen.

Na een kort overleg met Jerke (die ons trouwens geweldig heeft geholpen!) zocht zij een paar jurken voor mij uit en werd ik een pashok ingebonjourd. Lekker ruime paskamers trouwens en waar ik helemaal blij mee was: airco!

Want voor diegenen die het zich nog herinneren, het was die dag bijna 35 graden…. *puf puf*

Maar goed, in het pashok werd ik geassisteerd bij het aantrekken van de jurk. Alleen al dat was voor mij als superzelfstandige dame een hele ervaring. Hoezo helpen? Dat kan ik toch wel zelf, zeker! Nou, nee dus…. ;–)

En eerlijk is eerlijk, op een gegeven moment was ik er ook wel echt heel blij mee, hoor!

De eerste jurk was prachtig, maar paste voor mijn gevoel niet bij mijn figuur. Ik ben weliswaar nog aan het afvallen en zal op de grote dag echt nog wel wat kilo’s kwijt zijn, maar in theorie moet ik het nu al fantastisch mooi vinden, met mijn huidige lijntje. En dat was bij nr 1 niet het geval.

Aangezien we het daar al snel over eens waren, direct door naar jurk nr 2. Die stond al een heel stuk beter en ik begon al steeds meer een plaatje in mijn hoofd te ontwikkelen dat ik daar straks inderdaad in een …….. jurk de zaal zou binEelco van Assepoester Feestkleding bood spontaan de trouwjurk aannenschrijden…

Maar ook hier had de twijfel nog de overhand, dus Jerke was zo lief om nog een jurk erbij te zoeken. En het grappige was, dat die jurk eigenlijk vanaf ’t eerste moment al ‘aansloeg’, ook al had ik dat zelf nog niet helemaal door. Wat alleen opviel, was dat ik de jurk aanhield en allerlei gesprekken ging voeren met verschillende mensen en over accessoires, maar de jurk niet uitdeed. Zo ook dus tijdens de kennismakig met Eelco, de eigenaar van Assespoester, en degene die direct zo spontaan aanbood om mijn jurk te leveren voor Twedding.

Het definitieve moment kwam kort daarna. Zelf had ik ’t opnieuw niet door, maar Esther vertelde me later hoe het ging. Ik stond voor de spiegel om mezelf in DE jurk voor de zoveelste keer te bewonderen, toen ik plotseling riep:”Oh, ik ga trouwen!”

En inderdaad. Opeens was daar het besef:

Ik ga trouwen met mijn grote liefde en zie er dan onwaarschijnlijk mooi uit in een echt heeeeel bijzondere trouwjurk.

Wow, zoals Esther zei:”er viel geen kwartje, nee er viel een complete fruitautomaat met kwartjes….!” 🙂

Voor de vorm heb ik overigens daarna nog 1 jurk gepast, maar die kon er uiteraard nooit meer aan tippen. Nee hoor. Ik heb ‘m gevonden: mijn trouwjurk!

Overigens kwam daarna nog een onvergetelijk moment, want bij Assepoester weten ze heel goed de sfeer te pakken en het gevoel wat je krijgt, als je DE jurk gevonden hebt. Onmiddellijk stond Jerke naast ons met een grote fles champagne en bijbehorende champagneglazen. Er was zelfs taart, maar helaas…. Zoals gezegd wil ik nog wat kilo’s kwijt, dus die heb ik overgeslagen. Maar even proosten op deze belangrijke en superfeestelijke mijlpaal had ik niet willen missen!

Zoals ik in een eerder bericht al heb geschreven: Op de deur van Assepoester staat de tekst “Deze winkel veroorzaakt hebzucht en leidt onherroepelijk tot prinsessengedrag. Art. 126A“. Ik kan beamen dat dat helemaal klopt en dat het heeeeerlijk is om mee te maken!

Hoe gaat het nu verder met DE jurk?

In september ga ik nog een keer terug (hopelijk dus wat kilo’s lichter) om de jurk helemaal op maat te laten maken. Innemen, korter maken, etc etc.

Begin oktober is ie dan helemaal kaar en kan ik ‘m ophalen.
Ik krijg dus nog minimaal 3 heerlijk spannende momenten! Ja, wat dacht je van 20 oktober! 🙂

Als ik ga passen en halen is Jerke er hopelijk ook, want zij moet mij natuurlijk wel opnieuw in mijn jurk helpen! Dat hoort immers bij een ‘prinses’….

Vlak voor vertrek zag ik op de toonbank een heel lief notitieboekje van “Lief” liggen, waar heel veel bruiden in spé voor mij al iets geschreven hadden over hun ervaring bij Assepoester. Je begrijpt dat ik dat niet aan mij voorbij kon laten gaan!

Na een paar weken vol spanning op deze afspraak gewacht te hebben en zelfs al een keer stiekem

Assepoester feestkleding bedankt voor de geweldige trouwjurk van  Twedding!aan een dichte deur te hebben getrokken, was vandaag dan eindelijk de grote dag:

Mijn twedding trouwjurk uitzoeken!

Samen met 3 geweldige twittervriendinnen incl mijn weddingplanner Vivian ter Huurne heb ik 4 jurken gepast. Eigenlijk was de keuze snel gemaakt. Geen twijfel mogelijk. Dit is ‘m!

Na een uurtje voelde zelfs ik me inderdaad een ‘prinses’ worden, incl hilarisch narcistisch gedrag. Ik mag dus wel zeggen dat ik (lees: we) hebben genoten.

Wat een heerlijke dag hebben jullie me nu al bezorgd en wat zal iedereen genieten op 20-10-2010 als ze mijn fantastische jurk zien!

Lieve Jerke Freya, dank je wel voor je hulp!

Jannetta Dorsman

PS, Hoopte jij op een foto van DE jurk…? Je denkt toch zeker niet dat ik gek ben?
Ook jij moet net als @hoks gewoon wachten tot 20 oktober… 😉

Comments on this entry are closed.

 • Wat een lief verhaal!

 • Ik VOEL de sfeer al die je weergeeft.. WAT een spanning.. en WAT een teleurstelling dat van de jurk geen foto is gemaakt… 😉 Tja.. dan moeten we maar allemaal op de 20e komen.. toch? :))

 • Wat een heerlijk stukje heb je geschreven. Je geeft supergoed de sfeer weer waarin zoiets gaat. Brengt bij mij ook herinneringen boven van hoe ’t was. Dat was toen net zo. Ik was ’t eigenlijk vergeten.

 • @JAndor genoten van je twouwjurk verhaal 🙂 Fijn dat je zo super geholpen ben #assepoester, kan ook anders weet ik uit ervaring

 • KarindeZwaan Link

  Oeh, ja Assepoester is gaaf he?
  Mijn trouwjurk kwam ook daarvan daan 🙂

 • Heleen Link

  Wat een leuk verhaal!! T is ook een heel gedoe zoeken naar een mooie jurk