Het 1e persbericht: Twitterbruiloft is wereldprimeur

Jannetta Dorsman en René Hoksbergen trouwen 20-10-2010

Deze week hadden we een geweldige fotoshoot voor onze verloving in de tuin van Kasteel ’t Kerckebosch, waar we ook trouwen op 20-10-2010.

Charlotte Meindersma van Lots of Photographs maakte veel mooie foto’s, waarvan we er uiteindelijk 1 gekozen hebben om mee te sturen met het eerste ‘officiële’ persbericht.

Marcelle Warringa van Commuwise heeft de uitdagende taak op zich genomen om alle publiciteit  rondom Twedding in goede banen te leiden. Een hele klus, denk ik.
Gisteren en vandaag werd ’t persbericht verspreid naar een aantal media in Nederland. Uiteraard mag het belangrijkste medium niet ontbreken: onze eigen site!

Daarom vandaag ook hier de plaatsing van het eerste Twedding persbericht, mét officiële persfoto c.q. verlovingsfoto:
Jannetta Dorsman en René Hoksbergen trouwen 20-10-2010

### PERSBERICHT ###

Zeist, 11 augustus 2010

Twitterbruiloft is wereldprimeur
Bruiloft volledig geregeld door gebruik sociale media

Op woensdag 20 oktober 2010 vindt in Zeist de eerste volledig gecrowdsourcede en gecrowdfunde bruiloft plaats. René Hoksbergen (48) en Jannetta Dorsman (44) geven elkaar het jawoord tijdens hun ‘Twedding’. De bruiloft is volledig gepland en geregeld via sociaal netwerk en nieuwsmedium Twitter. Het is de eerste bruiloft volledig tot stand gekomen middels crowdsourcing en crowdfunding. Nederland heeft hiermee een wereldprimeur.

Aanzoek via Twitter aanleiding
Het aanzoek dat René Hoksbergen, zelf actief Twittergebruiker, tijdens een Twitterevenement deed, was de aanleiding tot twedding. Velen waren – virtueel of ter plekke – getuige van het aanzoek. Dit leidde direct tot aanbiedingen om het bruidspaar te helpen hun bruiloft te regelen. Weddingplanners en fotografen boden belangeloos hun diensten aan, evenals grafisch ontwerpers voor de trouwkaart. Zelfs een huwelijksreis werd spontaan aangeboden.

Kracht van sociale media
Het idee om de bruiloft volledig te laten crowdsourcen en –funden door gebruik van sociale media ontstond daarna als vanzelf. Het bruidspaar is erg actief met netwerken via diverse sociale media en ziet hun Twedding als een kans om te laten zien hoe sterk online banden kunnen zijn. “Het is echt ongelooflijk wat er de laatste maanden is gebeurd. Sociale media begint in de eerste plaats met delen en geven, daarvan waren wij wel op de hoogte. Maar dat zo veel mensen, die ons nog nooit in het echt hebben ontmoet, samen zo veel voor elkaar krijgen hadden wij nooit kunnen dromen,” aldus Jannetta Dorsman. Naast de bruidskleding en de taart zijn via sociale media onder meer de locatie van de huwelijksvoltrekking en een feest waar 1000 mensen aanwezig kunnen zijn geregeld. Diverse artiesten treden op en twitter-muzikanten vormen voor de gelegenheid een Tweddingband. Voor de presentatie van de avond is men in gesprek met een bekende Nederlander. Tijdens het feest zal geld worden ingezameld voor een goed doel dat nog gekozen gaat worden.

Het bruidspaar
René Hoksbergen (48) en Jannetta Dorsman (44) zijn beide ondernemers in de professionele dienstverlening. Samen zetten zij in het verleden een succesvol makelaarskantoor op. Na deze vorig jaar te hebben verkocht, zijn zij recentelijk een landelijk opererende makelaarsformule (Woningadviseurs) gestart.
Daarnaast is Jannetta consultant en trainer op het gebied van marketing, communicatie en sociale media. Binnen de makelaardij wordt Jannetta gezien als een autoriteit binnen haar vakgebied digitale marketing. Daarnaast is zij docente bij het opleidingsinstituut van de NVM, de grootste makelaarsvereniging van Nederland. Zij spreekt regelmatig voor diverse groepen ondernemers in Nederland over marketing en sociale media en bekleedt een bestuursfunctie bij een ondernemersvereniging.

Internet
Speciaal voor de gelegenheid is een internetsite gelanceerd: www.twedding.nl. Op deze site wordt al het nieuws rondom Twedding verzameld. Ook kan men zich hier aanmelden voor het feest. Op twitter is Twedding te volgen via @TweddingNL en #twedding.

### EINDE BERICHT ###

Noot voor redactie: Neem voor meer informatie, beeldmateriaal in hoge resolutie en interviews met het aanstaand bruidspaar contact op met:

Bruidspaar: Jannetta Dorsman en René Hoksbergen
Contactpersoon: Jannetta Dorsman
E-mail: welkom@twedding.nl
Telefoon: 06 502 03 653
Twitter: @JAnDor

Wedding Planner: Het Bruidsmeisje
Contactpersoon: Vivian ter Huurne
E-mail: vivian@hetbruidsmeisje.nl
Telefoon: 06 243 84 087
Twitter: @VivianterHuurne

PR: Commuwise
Contactpersoon: Marcelle Warringa
E-mail: marcelle@commuwise.nl
Telefoon: 06 130 61 216
Twitter: @Marcelle_W

Comments on this entry are closed.

 • mooie keus de cover van trouwalbum rood struisvogelleder.

  aangeboden door Jyden-Juka/Transcontinenta

 • Prachtige foto! Je weet dat ik een fotohobbyist ben en heb voorliefde voor portretten. Ik wens jullie een goede voorbereiding op je virtuele huwelijk (als het maar persoonlijk BLIJFT; sociale media komt daar als het goed is, niet tussen….).
  Deze voor jullie intensieve tijd zitten Marion en ik een paar weken in Griekenland.
  Succes!
  Jonnie

 • Wat heeft dit persbericht het goed gedaan zeg! Heel mooi.

  En Jonnie, dankjewel voor je (indirecte) compliment. 😉
  In elk geval zullen de foto’s heel persoonlijk zijn!

  * Charlotte (@LotsOfPhotos)

 • Petra Wiersinga Link

  Leuke foto Jannetta maar……ik mis het hoedje! 😉

 • In de aanloop naar jullie twedding post ik onregelmatig #liefdesquotes:
  Liefde kost niets om te krijgen,
  maar is onbetaalbaar als je het heb.