Een BABS. Een wattuh?

BABS

Ik zal je heel eerlijk bekennen, dat ik er nog nooit van gehoord had. Een BABS.

Maar BABS blijkt te staan voor Bijzonder Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Oftewel: een Trouwambtenaar.
En een Trouwambtenaar is toch wel onmisbaar als je wilt gaan trouwen… 😉

Voor #twedding gingen we een tijdje terug dus op zoek naar een Trouwambtenaar. Via een oproepje met #durftevragen stelden we de vraag of er op twitter misschien een Trouwambtenaar zat, die wilde meewerken aan #Twedding.

Onze voorkeur gaat uiteraard uit naar een twitterende trouwambtenaar, want bij het lijstje met ‘standaard’ ambtenaren in Zeist die we tijdens de ondertrouw onder ogen kregen, hadden we het gevoel dat we moesten uitleggen wat social media inhoudt, laat staan dat die zouden weten wat twitter en/of een Twedding zou zijn!

#durftevragen
Dat hebben we geweten! De reacties op dat korte oproepje met #durftevragen heeft ons echt enorm verbaasd! We wisten niet dat er zoveel BABS’en op twitter zaten! Ongelooflijk hoeveel reacties we hebben gekregen van BABS’en die graag de ceremonie op ons huwelijk tot een onvergetelijk moment wilden maken.
Uiteraard willen wij langs deze weg iedereen daarvoor nogmaals ongelooflijk bedanken. Het heeft echt onze stoutste dromen overtroffen.

Kiezen is moeilijk
Met zoveel reacties was het moeilijk om te kiezen. Ook was ’t onmogelijk om met iedereen een persoonlijk gesprek aan te gaan om kennis te maken. Dus hebben we, hoe lastig ook, 2 personen uitgekozen die eruit sprongen qua enthousiasme, originaliteit en overduidelijk begrip van Social Media: Josien Pennings en Pauline Krom van Trouwceremonie.

Met beide trouwambtenaren hebben we een ongelooflijk leuk, spontaan en gezellige kennismaking gehad. Dat maakte de keuze er niet gemakkelijker op! Uiteindelijk hebben we toch de knoop doorgehakt en Pauline gevraagd of zij definitief onze ceremonie wil verzorgen.

Hectiek
Het bijzondere aan de ervaring van Pauline is dat zij al 4 (!) televisiehuwelijken heeft gesloten. Dus de hectiek die mogelijk ontstaat rondom en tijdens de trouwceremonie van #twedding zal haar vermoedelijkPauline Krom: BABS, Trouwambtenaar, Bijzonder Ambtenaar van de   Burgerlijke Stand niet doen verblikken of verblozen. Ook een geruststellende gedachte…. 😉

Vriendin?
Hoe nu verder? Uiteraard volgt Pauline alle ontwikkelingen van #twedding op de voet. Dat alles via deze website en twitter wordt gecommuniceerd maakt het er voor haar wel eenvoudiger op, om ons te leren kennen. Maar daarnaast zullen er nog een aantal intensieve gesprekken worden ingepland, ter voorbereiding. Want ik heb horen vertellen, dat als Pauline een bruiloft ‘doet’, alle gasten elkaar vragen of zij nu een vriendin van de bruid of van de bruidegom is?

Ik denk dat het antwoord op die vraag na 20-10-2010 gegeven kan worden. Vermoedelijk hoor je dan: “van allebei!”


Million Dollar Wedding

Wil je alvast zien hoe Pauline een huwelijk voltrekt? Bekijk dan een stukje van de ceremonie tijdens Million Dollar Wedding:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y5pFWLptBTg&feature=player_embedded[/youtube]

Comments on this entry are closed.

  • Even een korte reactie van jullie eigen BABS – zal ik me hier TWABS noemen? 😉 – op deze blog. Een grote eer, natuurlijk om hier zó genoemd te worden. Vooral dat ik niet verblik of verbloos als het hectisch wordt…
    Voor de puristen onder de lezers: BABS staat niet voor Bijzonder, maar voor Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Maar verder klopt het als een bus wat hierboven staat vermeld!

  • Tsja, dat krijg je er dus van, als je zo laat op de avond nog gaat schrijven. De eerste B van BABS had ik dus toch fout neergeschreven…. Maar alleen formeel dan, want voor ons ben en blijf je toch onze BIJZONDERE Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Want bijzonder ben je. Zulke ambtenaren vind je elders niet zo snel, namelijk… 😉