Droomhuwelijk: Trouwen op een kasteel

Meisjesdroom
De journalist van het Algemeen Dagblad vroeg zich tijdens het interview hardop af of ik als klein meisje ervan gedroomd had om via Twitter ten huwelijk te worden gevraagd. “Nee natuurlijk niet“, heb ik geantwoord. “Twitter bestond toen nog niet!

Maar waar ik als klein meisje wel van droomde (net als veel andere meisjes) is om te trouwen op een kasteel. Want wat is er mooier, dan je in ieder geval 1 dag in je leven een prinses te voelen en op een echt kasteel je droomhuwelijk te mogen meemaken?

Gemeente Zeist
Direct na het aanzoek hebben we de trouwdatum vastgesteld: 20-10-2010, want een bijzonder aanzoek verdient een bijzondere datum. Ook waren we ’t direct eens, dat we absoluut in Zeist wilden trouwen. En ook al is Slot Zeist natuurlijk een prachtige locatie, voor ons toch net niet wat we zochten. In het Gemeentehuis van Zeist is echter sinds kort de raadszaal weer in gebruik als trouwzaal. Oorspronkelijk ook gebouwd als trouwzaal, dus helemaal klaar voor de gelegenheid!

Spikey
Spikey, de Westie (West Highland White Terrier)Toen wij echter op 20-04-2010 in ondertrouw gingen, kregen we al snel een enorme teleurstelling te verwerken. Onze Westie Spikey mag geen poot in het Gemeentehuis zetten. En er was geen enkele uitzondering te maken. De ambtenaar waar de vraag aan werd gesteld had zelfs niet eens het fatsoen om ons aan te kijken, maar draaide zich direct na het antwoord “mag niet” om en ging ongeïntereseerd door met waar ze mee bezig was. Tot zover de flexibiliteit van de Gemeente Zeist dus.

Maar daarmee hadden wij wel een klein probleem, want voor ons is Spikey een ‘soort kind’, die altijd met ons meegaat, superlief en makkelijk is en gewoon simpelweg niet ontbreken mag tijdens deze belangrijke dag.

Kasteel
Afgelopen week waren wij ‘toevallig’ bij Kasteel Kerckebosch in Zeist om daar een door ons aangevraagde trouwbox op te halen. ‘Toevallig’ was dat ook net de dag, dat er op Pagina 2 van het Algemeen Dagblad een artikel over Twedding verscheen.
Tijdens het gesprek met Miranda van Maurik van Kasteel Kerckebosch kwam dat uiteraard ter sprake en hebben we uitgelegd wat Twedding is en wat er allemaal gebeurd, hoeveel mensen hun diensten en producten spontaan aanbieden en hoe Twedding daarmee uitgegroeid is tot het grootste crowdsourced evenement van 201o.

Uiteraard stelde Miranda ons de vraag of wij de trouwlocatie al geregeld hadden. Waarop wij zeiden in principe op het Gemeentehuis van Zeist te trouwen, maar dat Spikey er jammer genoeg niet naar binnen mocht.
Vanzelfsprekend was Spikey overigens ook bij dit gesprek aanwezig…. 😉

Nu komt het grappigste, Miranda gaf aan dat bij Kasteel Kerckebosch honden eigenlijk ook niet naar binnen mochten, maar ja… Spikey was er nu ook al…. 😉

UitzonderingKasteel Kerckebosch is de trouwlocatie van Twedding
Je voelt ‘m al aankomen, naar aanleiding van deze onverwachte afspraak, heeft Kasteel Kerckebosch ons aangeboden, om de trouwceremonie bij hen te houden!

Én: als uitzondering mag Spikey ook mee om de ringen te dragen!!!


Droomhuwelijk

Moet ik nog verder toelichten dat een meisjesdroom hiermee werkelijkheid wordt?
Wie ooit op Kasteel Kerckebosch is geweest, kent de ambiance, uitstraling en de bijzondere ervaring om dit eeuwenoude kasteeltje midden in de bossen binnen te gaan.
En daar, in deze prachtige omgeving mogen wij trouwen!

Vanzelfsprekend snijden we na afloop van de ceremonie daar ook de bruidstaart van ZaligZoet aan, onder het genot van een goed glas Champagne. Ik begreep dat we eventueel de fles zelf mogen chambreren met een zwaard, zoals het ook in de tijd van Napoleon gebeurde.

Als we ons dán geen prins en prinses meer voelen! 😉

Comments on this entry are closed.

  • Jeetje, wat goed zeg! Er komt geen einde aan de positieve berichten en leuke onverwachte gebeurtenissen – mooi zo. 🙂

    Groeten, Renée

  • Geweldig wat leuk zeg;-) En zo begrijpelijk! Ik bedoel wij hebben ook zo’n klein schatje, begrijp het helemaal!!
    groetjes Margreet