Twitterbruiloft Twedding groeit uit tot groot benefietfeest

Twitterbruiloft Twedding groeit uit tot groots benefietfeestMet nog maar 1 week te gaan en de spanning die oploopt, of we alles wel op tijd afkrijgen, is er toch nog ruimte voor wat publiciteit. Want voor iedereen die zo enthousiast en vol passie meewerkt om twedding tot een succes te maken, is het ook belangrijk dat daar de nodige ruchtbaarheid aan gegeven wordt.

Vandaag werd dan ook het 3e persbericht verstuurd en niet geheel zonder succes.

Direct werden we benaderd voor diverse interviews op Radio, TV en krant. Je zult Twedding de komende dagen dus op diverse plaatsen tegenkomen! 😉

### PERSBERICHT ###

Zeist, 13 oktober 2010

Twitterbruiloft groeit uit tot groot benefietfeest

Artiesten en twitteraars zamelen geld in voor Stichting Pink RibbonTwedding steunt Pink Ribbon

Op woensdag 20 oktober 2010 vindt in Zeist de eerste volledig gecrowdsourcede en gecrowdfunde bruiloft plaats. Het huwelijk van twee twitteraars is uitgegroeid tot een benefietfeest met als goed doel: Stichting Pink Ribbon. Voorafgaand en tijdens het feest voor twitteraars kan men doneren. Daarnaast zijAldith Hunkar presenteert Twedding.TVn meer activiteiten ontstaan om geld in te zamelen voor Pink Ribbon. Er is een nummer gecomponeerd dat via internet verkocht wordt en artiesten en entertainers treden belangeloos op tijdens het feest. Voor de gelegenheid is een Tweddingband gevormd door 12 twitter-muzikanten. Aldith Hunkar verleent medewerking door via livestream verslag van alle festiviteiten te doen via de internetsite. Dit om Twedding en het goede doel zo veel mogelijk te promoten. Zowel de ceremonie als het feest zijn live te volgen via Twedding.TV

Aanzoek via Twitter aanleiding

Het aanzoek dat René Hoksbergen (48) tijdens een Twitterevenement deed aan Jannetta Dorsman (44) was de aanleiding. Velen waren – virtueel of ter plekke – getuige van het aanzoek. Dit leidde tot aanbiedingen om het bruidspaar te helpen hun bruiloft te regelen. Het idee om de bruiloft volledig te laten crowdsourcen en –funden door gebruik van sociale media ontstond daarna als vanzelf. Naast het grote feest dat met medewerking van zo’n 200 twitteraars wordt geregeld kan men  Twedding via de virtuele wereld van Second Life volgen.

Internet

Speciaal voor de gelegenheid is een internetsite gelanceerd: www.twedding.nl. Op deze site wordt al het nieuws rondom Twedding verzameld. Ook kan men zich hier aanmelden voor het feest. Op twitter is Twedding te volgen via @TweddingNL en #twedding.

### EINDE BERICHT ###