Info

Tijdens het evenement #tweist, een twitterborrel te Zeist op 18 maart 2010 werd Jannetta Dorsman (@jandor) verrast als nooit te voren. Op de twitterfountain voor het evenement stond deze tweet te lezen:

Het twitter aanzoek voor de twedding van Rene Hoksbergen

Kortom, Rene Hoksbergen (@hoks) vroeg zijn geliefde op een voor haar uiterst gepaste wijze ten huwelijk!
Een goede gewoonte is het om de zender te beantwoorden via hetzelfde medium wat gebruikt wordt te antwoorden. Ziehier het gevolg


De reactie van Jannetta Dorsman op het twaanzoek

En al snel werd het #twedding genoemd. Oftewel, het betreft hier een twitter-wedding. Huwelijk 2.0 zeg maar!

De eerste reacties waren ongelooflijk positief en heel veel mensen boden direct spontaan hun diensten en producten aan, om zo mee te kunnen helpen onze trouwdag tot een onvergetelijke dag te maken. Overweldigd door zoveel enthousiasme ontstond in korte tijd het concept, waarbij #twedding intussen het grootste crowd-sourced evenement van 2010 wordt. Met ons huwelijk als aanleiding, wordt er nu een groots evenement neergezet, wat anders onmogelijk zou zijn. De exposure voor alle ‘sponsoren‘ wordt met de dag groter, want het aantal geregistreerden en bezoekers van de site groeit gestaag!

Op deze site, www.twedding.nl, kun je alles op de voet volgen. De twedding van @JanDor en @hoks belooft een groots spektakel te worden. Een unicum in Nederland, want alles wordt door twitteraars geregeld c.q. bijgedragen.

De sponsoren betalen niet voor de reclame, zij leveren een dienst of product voor de twedding.

Ontdek hier hoe ook jij kan bijdragen aan het succes van de twedding!